Απρ 22

Περιβαλλοντική δράση αναδάσωσης.

Σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου και Λυκείου της Τσαριτσάνης, αναδάσωσαν μέρος της καμμένης περιοχής του περιαστικού δάσους της Τσαριτσάνης, με πλατύφυλλα και κωνοφόρα δέντρα (δρυ, κράταιγο, κέλτιδα, φράξο, τραχεία πεύκη και κυπαρίσσι) που παραχωρήθηκαν από το Δημόσιο φυτώριο της Δ/νσης Αναδασώσεων της Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Μακεδονίας Θράκης. 

Την δράση που υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία του σχολείου, την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, σε συνεργασία με τις δασικές υπηρεσίες της Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, την αγκάλιασε όλη η τοπική κοινωνία της Τσαριτσάνης και οι αρμόδιες αρχές. Τα παιδιά διδάχθηκαν βιωματικά την αξία της ομάδας, του εθελοντισμού και της ενεργής συμμετοχής για το περιβάλλον. Συνεργάστηκαν άψογα με τους δασικούς υπαλλήλους, ακολούθησαν με σύνεση τις οδηγίες και εκτέλεσαν ακούραστα το έργο της δενδροφύτευσης.

Διάβασε περισσότερα »

Απρ 21

Εκπαιδευτική εκδρομή στα πλαίσια περιβαλλοντικού προγράμματος.

Οι μαθητές/τριες της Β΄και Γ΄ Γυμνασίου του Γυμνασίου Λ.Τ. Τσαριτσάνης συμμετείχαν σε τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΠΕ Άμφισσας και στην ευρύτερη περιοχή των Δελφών, από 18 έως 20 Απριλίου, στα πλαίσια Περιβαλλοντικού Προγράμματος με θέμα «Ελιά! Το δώρο των θεών στην Ελληνική γη«, που υλοποιείται στο σχολείο κατά το σχολικό έτος 2023-2024.

Διάβασε περισσότερα »

Απρ 21

1ο βραβείο στον 11ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Πρωτόλειου διηγήματος-Αικατερίνης Λασκαρίδη

Αλλη μια σημαντική διάκριση σε μαθήτρια του σχολείου μας του Γυμνασίου-Λ.Τ. Τσαριτσάνης «Κωνσταντίνος Οικονόμος» στην βράβευση που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη στον Πειραιά την Κυριακή 21 Απριλίου 2024. Η βράβευση αφορά τον 11ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Πρωτόλειου διηγήματος 2022-2023 όπου διακρίθηκε, ομόφωνα, με το 1ο βραβείο σε επίπεδο Λυκείου η μαθήτριά μας, της Γ Λυκείου, Βασιλική Παμπόρη με το διήγημα της «Ο Θεοδόσης». Ο διαγωνισμός είναι Πανελλήνιος εγκεκριμένος από το ΥΠΑΙΘΑ και αθλοθετείται από την Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος.
Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουμε την Βασιλική για την σημαντική αυτή διάκριση και της ευχόμαστε πάντα επιτυχίες στην ζωή της.
Μπορείτε να διαβάσετε το διήγημα της Βασιλικής ΕΔΩ 

Διάβασε περισσότερα »

Απρ 20

2ο βραβείο στον 5ο μαθητικό καλλιτεχνικό και συγγραφικό διαγωνισμό των Γ.Α.Κ. για το σχολείο μας!

ε δύο εργασίες μαθητριών Λυκείου συμμετείχε το σχολείο μας στον 5ο μαθητικό καλλιτεχνικό – συγγραφικό διαγωνισμό των Γενικών Αρχείων του Κράτους με θέμα τον Θεσσαλικό κάμπο. Μία ζωγραφιά της μαθήτριας της Β Λυκείου Σάβο Κέισι και ένα διήγημα της μαθήτριας της Α Λυκείου Σαπουνά Ευαγγελίας-Σωτηρίας. Στην βράβευση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Απριλίου στο Χατζηγιάννειο πνευματικό κέντρο στην Λάρισα, βραβεύτηκε η Σαπουνά Ευαγγελία-Σωτηρία με το 2ο βραβείο για την εργασία της με τίτλο «Ξετυλίγοντας το κουβάρι της ζωής με το τσικρίκι» και πήρε έπαινο συμμετοχής η μαθήτρια Σάβο Κέισι για την ζωγραφιά της, όπου αποτύπωσε με την δική της ματιά, εικόνες από τον θεσσαλικό κάμπο. Την καθοδήγηση των μαθήτριών μας είχε η κ. Αγγελογιάννη Σοφία φιλόλογος.

Διάβασε περισσότερα »

Απρ 16

Ενημέρωση από την Π.Υ Ελασσόνας για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών

Την Τρίτη 16-04-2024 επισκέφτηκε το σχολείο μας κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελασσόνας με πυροσβεστικό όχημα, προκειμένου να ενημερώσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου καθώς και το εκπαιδευτικό προσωπικό πάνω σε θέματα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.

Διάβασε περισσότερα »

Απρ 09

Ενημέρωση – Δράση για την αξία της υψηλής αυτοεκτίμησης!

Την Τρίτη 09-04-2024 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ενημερωτική ομιλία με θέμα  ‘’Η αξία της  αποτελεσματικής  επικοινωνίας  στη  βελτίωση της αυτοεκτίμησης των παιδιών ‘’. Η συγκεκριμένη δράση υλοποιήθηκε στο σχολείο από το τμήμα κοινωνικής πρόνοιας και κοινωνικής υποστήριξης του Δήμου Ελασσόνας. Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από δυο κοινωνικούς λειτουργούς τις κυρίες Λέτσιου Αφροδίτη και Μαμανού Βασιλική.

Διάβασε περισσότερα »

Απρ 06

1ο Βραβείο για το Σχολείο μας στον 13ο Μαθητικό Διαγωνισμό του Κέντρου Πρόληψης -ΟΚΑΝΑ Λάρισας

Την Πέμπτη 4 Απριλίου σε μια όμορφη εκδήλωση στο χώρο του Ο.ΚΑ.ΝΑ. Μανωλάκη 11Δ στη Λάρισα  και ώρα 6 το απόγευμα βραβεύτηκαν οι μαθητές μας της Β Γυμνασίου Βαλατσός Αποστόλης, Μητσιμπόνας Γιάννης και Μουλτσιάς Χρήστος για την εργασία τους-Βιντεο στον 13ο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό του ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ – Ο.ΚΑ.ΝΑ.με θέμα «Μπροστά στο απρόβλεπτο: Αλληλεγγύη, το ανάχωμα που αντέχει». Διάβασε περισσότερα »

Απρ 05

Ημέρα Φιλοζωϊας-Δράσεις

Την Πέμπτη 4 Απριλίου Ημέρα αφιερωμένη στην φιλοζωϊα περπατήσαμε στα δασικά μονοπάτια της Τσαριτσάνης και ενημερωθήκαμε από τον κ. Γκανάτσιο Ανδρέα υπεύθυνο του ΚΠΕ Ελασσόνας για την πανίδα της περιοχής.  Στην αυλή του σχολείου επίσης οι μαθητές και οι μαθήτριές μας, ετοίμασαν το σπιτάκι της «Ασπρούλας» της σκυλίτσας του σχολείου, που κάθε πρωϊ μας υποδέχεται χαρούμενη κουνώντας την ουρίτσα της.

Διάβασε περισσότερα »

Απρ 04

Βιωματική δράση-Παρέμβαση με θέμα τον «Σχολικό εκφοβισμό»

Την Τετάρτη 3 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας μια πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη Βιωματική δράση-Παρέμβαση με θέμα τον Σχολικό Εκφοβισμό. Η Δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής υγείας Π.Ε. Λάρισας Ο.ΚΑ.ΝΑ. Ο κ. Χρήστος Πιτσίλκας κοινωνιολόγος του Κέντρου πρόληψης συνεργάστηκε με τους μαθητές και τις μαθήτριες των Β και Γ τάξεων Γυμνασίου του σχολείου μας αναδεικνύοντας το πρόβλημα του σχολικού εκφοβισμού. Το ενδιαφέρον των παιδιών ήταν αμείωτο καθόλη τη διάρκεια της δράσης η οποία ανέδειξε τις μορφές του σχολικού εκφοβισμού και τους βοήθησε να κατανοήσουν τις επικίνδυνες συνέπειες που έχει ως αποτέλεσμα.

Διάβασε περισσότερα »

Απρ 04

Μαθητές και μαθήτριες του 9ου Γυμνασίου Λάρισας επισκέφτηκαν το Σχολείο μας

Την Πέμπτη 4 Απριλίου μαθητές και μαθήτριες του 9ου  Γυμνασίου Λάρισας που συνοδευόταν από τρεις εκπαιδευτικούς, επισκέφτηκαν το Σχολείο μας. Τα παιδιά μίλησαν με την Διευθύντρια του Σχολείου κ. Κουτσιάη Γεωργία και ενημερώθηκαν για την ιστορία της Οικονομείου Σχολής, για τον Διδάσκαλο του Γένους Κωνσταντίνο Οικονόμο του εξ Οικονόμων, για την ιστορική βιβλιοθήκη του, μέρος της οποίας κληροδοτήθηκε στην Οικονόμειο Σχολή και για το υπεραιωνόβιο κυπαρρίσι μας που δεσπόζει στην αυλή του Σχολείου.

Λόγω της ημέρας Φιλοζωϊας τους επισκέπτες μας υποδέχθηκε και η «ασπρούλα», η μικρή σκυλίτσα μας, οποία έπαιξε χαρούμενη με όλα τα παιδιά και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις!

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ:

Εκπαιδευτική επίσκεψη 9ου Γυμνασίου Λάρισας στην Οικονόμειο Σχολή Τσαριτσάνης – ONLARISSA.GR

Εκπαιδευτική επίσκεψη 9ου Γυμνασίου Λάρισας στην Οικονόμειο Σχολή Τσαριτσάνης

Διάβασε περισσότερα »

Μαρ 26

Bazaar με Πασχαλιάτικες δημιουργίες των μαθητών/τριών των τάξεων Β και Γ γυμνασίου.

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας στον χώρο του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε bazaar με πασχαλιάτικες δημιουργίες μαθητών και μαθητριών των τάξεων Β και Γ γυμνασίου. Τα παιδιά δημιούργησαν με απλά υλικά όμορφα στολίδια, διακόσμησαν λαμπάδες με φαντασία και το αποτέλεσμα τους αποζημίωσε αφού δεν έμεινε τίποτα απούλητο. Τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την πραγματοποίηση εκπαιδευτικής επίσκεψης στην Άμφισσα και στους Δελφούς στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος που υλοποιούν  ως ομάδα σε συνεργασία με τις υπεύθυνες για το πρόγραμμα εκπαιδευτικούς κ. Αγγελογιάννη Σοφία και κ. Λιάκου Ζωή.

Διάβασε περισσότερα »

Μαρ 26

25η Μαρτίου 1821- Σχολική γιορτή – Παρέλαση


Την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και τους αγωνιστές του 1821 τίμησαν την Παρασκευή 22 Απριλίου 2024 εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες κατά την διάρκεια σχολικής εκδήλωσης.
Διάβασε περισσότερα »

Παλαιότερα άρθρα «